Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Pazı yaprağı
  • 7 su bardağı kırık pirinç
  • 4 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • Yarım limon

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
  2. Bu esnada soğanı doğrayın üzerine hayvansal iç yağ ile pirinç soğanı kavurun.
  3. 2 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırın doğradığınız domatesleri de ekleyip karıştırın.
  4. En son tuzunu maydonozunu ekleyip 1 çay bardağı su ekleyip demlenip suyunu çekene kadar bekleyin.
  5. Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak halde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
  6. Tencerenin altına patates ve hayvansal yağdan dizin.
  7. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
  8. Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
  9. Pazı sarmalarının üzerine bir modül tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
  10. Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ek edin.
  11. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
  12. 45 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
  13. 30 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu