Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bağ karalahana
- 3 orta uzunluk soğan
- 4 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Karabiber ( ben 3 tatlı kaşığı koydum bol karabiberli daha hoş oluyor)
- Pulbiber
- Kimyon
- Yenibahar
- Tuz
- Su
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye su koyup kaynatalım.
- Kaynayan suya karalahanaları koyup 5 dk boyunca haşlayalım.
- Haşlanan lahanaları soğuk sudan geçirip süzülmesi için bekleyelim.
- Biz o orta soğan ile maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
- Üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
- Ardından sırayla salça,zeytinyağı, karabiber,pulbiber,kimyon,yenibahar, tuz ekleyip karışımı düzgünce harmanlayalım.
- Lahanaların içine karışımdan ekleyip saralım.
- Sardığımız sarmaları tencereye dizip üzerine çok az ölçüde şeker, tuz, zeytinyağı gezdirip bir tabak ile kapatıp üzerini geçene kadar su ekleyip pişirmeye başlayalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın