Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bağ karalahana
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 4 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber ( ben 3 tatlı kaşığı koydum bol karabiberli daha hoş oluyor)
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Su

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir tencereye su koyup kaynatalım.
  2. Kaynayan suya karalahanaları koyup 5 dk boyunca haşlayalım.
  3. Haşlanan lahanaları soğuk sudan geçirip süzülmesi için bekleyelim.
  4. Biz o orta soğan ile maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
  5. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
  6. Ardından sırayla salça,zeytinyağı, karabiber,pulbiber,kimyon,yenibahar, tuz ekleyip karışımı düzgünce harmanlayalım.
  7. Lahanaların içine karışımdan ekleyip saralım.
  8. Sardığımız sarmaları tencereye dizip üzerine çok az ölçüde şeker, tuz, zeytinyağı gezdirip bir tabak ile kapatıp üzerini geçene kadar su ekleyip pişirmeye başlayalım.
  9. Suyunu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu