Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Ispanak

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı salça (veya yarım su bardağı domates sosu)
  • Yarım çay kaşığı tuz ve şeker
  • Dilerseniz karabiber, toz kırmızı biber vb. baharatlar ekleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuru soğan küp küp doğranıp, geniş tencereye konur. Üzerine salça ve doğranmış ıspanaklar yerleştirilir. Tuz, zeytinyağı, şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılır.
  2. Ocağın altı yarım olarak açılıp 15-20 dk kendi buharında pişirilir. Su koymaya gerek yoktur.
  3. Çok çabuk pişen bir zerzevat. Şayet daha yeşilimsi seviyorsanız pişme için 15 dk kâfi. Klasik olan biraz koyu renkli. 25 dk ya kadar ocakta kalabilir. Göz kararı karar verebilirsiniz.
  4. Dileyen 4. hususta ıspanakların üzerine yarım fincan yıkanmış pirinç ek edebilir. Bu biçimde seven de var.
  5. Dileyen üstüne pişmeye yakın yumurta kırabilir. 5-10 dk içinde yumurta pişer.
  6. Yumurta kırdıktan sonra tencerenin kapağını kapalı tutarsanız yumurta tam pişer, tam pişmiş kaynamış yumurta üzeredir. Kapak açık pişerse yumurta sarısı tam pişmez, rafadan olur.

Not:Bu yemeğin en sıkıcı ve sıkıntı kısmı temizleme işi maalesef 😔bulabildiğim en pratik usul şimdilik şu formda; ıspanaklar kök kısımlarından kesilip yaprakları büyükçe bir leğene, kökleri bıçakla ayıklanarak küçük bir leğene konur. Üzerlerini geçecek kadar soğuk su konulup tozunu dökmesi için bir süre beklenir (çıkan tozlu suyu çiçeklerinize dökebilirsiniz) bu süreç pak su çıkana kadar tekrar edilir. İlaveten sirkeli suda da bekletip temizleme yapabilirsiniz. O da tesirli. Daha sonra dilediğiniz boyutta doğrama yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu