Yemek Tarifleri
Zeytin Ezmeli Poğaça
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
(bardak ölçüsü 250 ml)
- 1 bardak ılık süt (parmağınız yanmayacak)
- Yarım paketten biraz fazla yaş maya (intant maya da olur lakin mümkünse yaş maya kullanın)
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağ yahut margarin (sıcak değil biraz ılıtın)
- 4,5 bardak un (200 ml bardak ölçü) (son bardağı denetimli ekleyin ele yapışmayan hamur olunca fazla atmayın)
Arası için;
- Zeytin ezmesi
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ılıtıp yaş mayayla karıştırın.
- Maya eriyince sırasıyla başka gereçleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra denetimli formda unu ek edin.
- Yoğurma süreci bittikten sonra eritip ılımaya bıraktığınız tereyağı yahut margarini ek edip tekrar yoğurun.
- Üzerini streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Yaklaşık 40 dakika da mayalanır.
- Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra açıp kenarlardan katlayıp 10 kesime ayırın. Daha küçükte yapabilirsiniz.
- Parçalara ayırdığınız bezeleri uzun biçimde açın.
- Arasına zeytin ezmesini sürüp ikiye katlayıp sarın.
- 10 dakika tepsi mayası yapın.
- Üzerine 1 kaşık süt eklediğiniz yumurta sarısını sürün.
- Daha sonra 180 derece de pişirin.
- Poğaçalar piştikten sonra sıcakken üzerine tereyağ sürün.
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın