Yemek Tarifleri

Zeytin Ezmeli Poğaça

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 250 ml)

  • 1 bardak ılık süt (parmağınız yanmayacak)
  • Yarım paketten biraz fazla yaş maya (intant maya da olur lakin mümkünse yaş maya kullanın)
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağ yahut margarin (sıcak değil biraz ılıtın)
  • 4,5 bardak un (200 ml bardak ölçü) (son bardağı denetimli ekleyin ele yapışmayan hamur olunca fazla atmayın)

Arası için;

  • Zeytin ezmesi

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü ılıtıp yaş mayayla karıştırın.
  2. Maya eriyince sırasıyla başka gereçleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra denetimli formda unu ek edin.
  3. Yoğurma süreci bittikten sonra eritip ılımaya bıraktığınız tereyağı yahut margarini ek edip tekrar yoğurun.
  4. Üzerini streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. Yaklaşık 40 dakika da mayalanır.
  6. Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra açıp kenarlardan  katlayıp 10 kesime ayırın. Daha küçükte yapabilirsiniz.
  7. Parçalara ayırdığınız bezeleri uzun biçimde açın.
  8. Arasına zeytin ezmesini sürüp ikiye katlayıp sarın.
  9. 10 dakika tepsi mayası yapın.
  10. Üzerine 1 kaşık süt eklediğiniz yumurta sarısını sürün.
  11. Daha sonra 180 derece de pişirin.
  12. Poğaçalar piştikten sonra sıcakken üzerine tereyağ sürün.

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu