Yemek Tarifleri

Zerzevat Dolgulu Beşamelli Tavuk

Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüsü ( tavuk bonfile de olur)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağ

Besamel sos için:

  • 1 tepeleme yemek tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi (varsa kaide değil)

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğüsünü uzunlamasına kesip 2 ince modüle kesin, çok kalın ise 3 dilim de çıkarabilirsiniz.
  2. Üzerinde biraz vurup hafif inceltin.
  3. Biraz sıvı yağ içine tuz karabiber ve kırmızı toz biber karıştırp bir sos hazırlayın, etlerin üzerine sürün.
  4. Zeytinyağlı tavada, ince doğranmış soğanı, havuç ve biberleri kavurun, çok yumuşamasına gerek , son olarak sarımsağı ve baharatları ekleyip iki cins karıştırıp altını kapatın.
  5. Tavukların bir tarafına harcı çokça doldurun.
  6. Boş tarafını dolgulu kısmına kapatın.
  7. Kalan sostan üzerine sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  9. Sürenin sonunda fırından tavukları çıkarıp tavukları yavaşça açıp içine hazırladığınız besamelden birer kaşık dökün.
  10. Kapatıp üzerine kalan beşameli döküp kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verip kaşarlar kızarınca devam pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun ?.

Sebze Dolgulu Beşamelli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu