Yemek Tarifleri

Zerdeçallı Sebzeli Et Haşlama

Zerdeçallı Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu/dana kuşbaşı
  • 3 adet havuç
  • 4 adet patates
  • Zencefil 1 çay kaşığı
  • Zerdeçal 2 çay kaşığı
  • Tuz (miktar isteğe göre)
  • Karabiber 1 çay kaşığı
  • Kırmızı biber 1 çay kaşığı
  • Maden suyu (etin marinasyonu için)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (yaklaşık)
  • Birkaç tutam maydanoz
  • 2-3 su bardağı kaynar su

Zerdeçallı Sebzeli Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bu yemeği yapmaya başlamadan yaklaşık yarım saat yada vaktiniz varsa 1 saat öncesinde eti marine etmeye başlamanızı öneriyorum, bu hem etin daha çabuk pişmesini hem de lokum üzere yumuşacık olmasını sağlayacak.
  2. Et 200 ml lik maden suyu ile marine olurken patatesleri ve havuçları haşlama uzunluk soyup doğruyoruz.
  3. Daha sonra eti derin bir tenceye alıp su eklemeden yüksek ateşte çeviriyoruz, etin rengi büsbütün dönünce biraz yağ, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip ocağın da altını biraz kısarak kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Bu kademede tuz eklemiyoruz, et pişmeden tuz eklemek etin çok sert olmasına sebep oluyor, bir de haşlama olduğu için sebzeler çok yumuşakken etin sert olması hiç güzel olmaz.
  5. Eti yeterlice kademe kademe yağ ekleyerek kavurduktan sonra havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Sonra üzerine 2-3 su bardağı kaynar su ekliyoruz ve zerdeçal ve zencefili de bu etapta ekliyoruz.
  7. İyice kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip, altını hafif kısıyoruz ve sonra ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
  8. Ben maydanozu doğrayıp buzluğa attığım için buzluktan çıkartıp ekledim, tadında kokusunda rastgele bir sorun olmuyor.
  9. Etin ve sebzelerin pişme derecesine nazaran yemeği denetim ettikten sonra yemeğimiz hazır, afiyet olsun:)

Zerdeçallı Sebzeli Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu