Yemek Tarifleri

Zerdeçallı Çorba

Zerdeçallı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 lt sıcak su

Zerdeçallı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemelerimizi hazırlıyoruz ve soğanla patatesimizi rendeliyoruz.
  2. Tenceremizin içine ve akabinde un, sıvı yağ, karabiber ekliyoruz bunları bi evvelce rengi dönene kadar kavurun.
  3. Ardından yıkayıp süzdüğümüz mercimekleri tencereye ek edip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyumuzu ek edip bir yandan da zerdeçalı suyla açıp çorbamızın üzerine döküyoruz.
  5. Ardından tuzu da ekleyip biraz karıştırıyoruz ve 25-30 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Pişerken köpürebilir o yüzden köpüklerini alıyoruz pişen çorbamızı blenderdan geçirip tekrar köpüklerini alıyoruz ve çorbamız hazır afiyet olsun ☺ ?.

Zerdeçallı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu