Yemek Tarifleri

Zebra Kek Yumuşacık

Zebra Kek Yumuşacık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 peket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Zebra Kek Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri 5 dk çırpıyoruz.
  2. Süt,sıvı yağ ek edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Ardından un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip gereçlerin hepsini spatula ile homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  4. Karışımın yarısını başka bir kaba alıp kakao ek edip karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışımdan sırasıyla döküyoruz.
  6. Kürdan yardımı ile üzerine hal verip 180 derecelik evvelce ısıttığımız fırında 40 dakika denetimli formda pişiriyoruz.
  7. Kekimi piştiğinde fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Dilediğimiz biçimde dilimleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun :).

Zebra Kek Yumuşacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu