Yemek Tarifleri

Zade Kebabı

Zade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 orta uzunluk patates

Zade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri küp küp doğrayalım ve yağda kızartalım.
  2. Patlıcanları alacalı soyup ince ince kesip suda 20 dk bekletelim. (acısı çıksın).
  3. Patlıcanları gerili önlü kızartalım.
  4. Etleri tavaya alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince yağ ekleyelim ve biraz daha kavuralım. 1 çay bardağı su bardağı su ile ağzını kapatıp pişirelim.
  5. Üzerine küp küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyelim. Soğan ve biberler pişene kadar pişirelim.
  6. Üzerine domates, salça ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  7. Pişen etimizin üzerine patatesleri ekleyelim. 10 dk kadar dinlendirelim.
  8. Güveç kaplarına patlıcanları artı olacak halde koyalım. Üzerine eti ekleyip patlıcan ile kapatalım.
  9. Kaşar peyniri rendeleyip üzerine dökelim.
  10. 200 derecelik fırında peynir kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ✌️.

Zade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu