Yemek Tarifleri
Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarıları üzeri için )
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Çörek otu
- Susam
İç gereci;
- Kaşar peyniri (siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz )
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarısını üzeri için ayırıp, beyazını kabımıza alıyoruz.
- Sırasıyla ılık süt, ılık su, sıvı yağı, şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kuru mayayı ekledikten sonra iki üç dakika bekliyoruz ki aktifleşsin.
- Tuzu birinci bardak unu ekledikten sonra ekleyelim.
- Sonra unu denetimli bir halde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar ekliyoruz.
- Un ölçüsü değişkenlik gösterebilir.
- Hamur güzelce yoğrulduktan sonra kabımızı streçleyip iki bezle sarıyoruz. 1,5-2 saat mayalanmasını bekliyoruz. Tezgaha un serpip hamurun havası çıksın diye biraz yoğurup 20 eşit modüle bölüp yuvarlıyoruz.
- İç gereç olarak istediğinizi kullanabilirsiniz.
- İç malzemeyi koyduktan sonra yuvarlayıp tepsiye sıralıyoruz.
- 45 dakika tepsi mayası aldırmak için üstünü örtüp bekletiyoruz yahut ısıtılıp kapatılmış fırında 15 dakika bekletiyoruz.
- Sonrasında yumurtaya bir kaşık sıvı yağ koyup poğaçaların üstüne nazikçe sürüyoruz. Susam yahut çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ❣️
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın