Yemek Tarifleri

Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta

Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki:

  • 3 yumurta
  • 200 gram şeker (1 su bardağı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 200 gram un (1 silme su bardağı + 3 yemek kaşığı)
  • 3 hafif dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 120 ml soğutulmuş sert kahve (Küçük kahve fincanı)
  • 5 yemek kaşığı süt

Kreması:

  • 3 su bardağı süt
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • Sonradan 200 gram schmand (Yoksa krema ekleyin)

Üzerine serpiştirmek için

  • 2 yemek kaşığı kakao

Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yumurta ve şekeri yüksek ayarda yaklaşık 3 dakika çırpın.
  2. Ardından sıvı materyalleri ekleyin tekrar karıştırın.
  3. Son olarak katı materyalleri süzgeçten eleyerek ilave edin ve güzelce karışıncaya kadar çırpın ve hafif yağlanmış kek kalıbına dökün.
  4. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170°’de 25-25 dakika pişirin. ( emin olmak için kürdan testi yapabilirsiniz )
  5. Biraz soğuduktan sonra çatal yardımı ile sıkça batırın.
  6. Keki pişerken çabucak muhallebisini pişirin ki çabucak soğusun.
  7. Schmand /krema hariç tüm materyalleri küçük bir tencereye boşaltın ve kaynayana kadar çırparak pişirin.
  8. Üzerine streç sinema ile bastırarak örtününki kabuk bağlamasın.
  9. İyice soğuduktan sonra muhallebiyi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın.
  10. Ardından schmand / kremayı yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  11. Bu ortada kekiniz solumuş olacak bir fincan kahve ve sütü karıştırın soğuduktan sonra kekin üzerine dağıtarak dökün. ( bu süreci kekin kalıbını açmadan yapın lütfen).
  12. Üzerine kremayı döküp düzeltin ve en az 4 saat buzdolabında soğutun.
  13. Daha hoş sonuç alabilmek için bir akşam evvelden yapabilirsiniz.
  14. Servis yapmadan evvel üzerine çokça kakao serpiştirin ve afiyet olsun.

Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu