Yemek Tarifleri
Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta
Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki:
- 3 yumurta
- 200 gram şeker (1 su bardağı)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 200 gram un (1 silme su bardağı + 3 yemek kaşığı)
- 3 hafif dolu yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
- 120 ml soğutulmuş sert kahve (Küçük kahve fincanı)
- 5 yemek kaşığı süt
Kreması:
- 3 su bardağı süt
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- Sonradan 200 gram schmand (Yoksa krema ekleyin)
Üzerine serpiştirmek için
- 2 yemek kaşığı kakao
Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta ve şekeri yüksek ayarda yaklaşık 3 dakika çırpın.
- Ardından sıvı materyalleri ekleyin tekrar karıştırın.
- Son olarak katı materyalleri süzgeçten eleyerek ilave edin ve güzelce karışıncaya kadar çırpın ve hafif yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170°’de 25-25 dakika pişirin. ( emin olmak için kürdan testi yapabilirsiniz )
- Biraz soğuduktan sonra çatal yardımı ile sıkça batırın.
- Keki pişerken çabucak muhallebisini pişirin ki çabucak soğusun.
- Schmand /krema hariç tüm materyalleri küçük bir tencereye boşaltın ve kaynayana kadar çırparak pişirin.
- Üzerine streç sinema ile bastırarak örtününki kabuk bağlamasın.
- İyice soğuduktan sonra muhallebiyi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Ardından schmand / kremayı yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Bu ortada kekiniz solumuş olacak bir fincan kahve ve sütü karıştırın soğuduktan sonra kekin üzerine dağıtarak dökün. ( bu süreci kekin kalıbını açmadan yapın lütfen).
- Üzerine kremayı döküp düzeltin ve en az 4 saat buzdolabında soğutun.
- Daha hoş sonuç alabilmek için bir akşam evvelden yapabilirsiniz.
- Servis yapmadan evvel üzerine çokça kakao serpiştirin ve afiyet olsun.
Yumuşacık Lezzet Dolu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın