Yemek Tarifleri

Yumurtalı Lavaş Dürüm

Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

1 lavaş ekmeği için:

  • Yarım yeşil biber
  • Küçük bir kuru soğan
  • Yarım al biber
  • 3 adet mantar
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

İçine sarmak üzere kahvaltılık gereçler;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Ceviz vs

Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeler incecik doğranıp lavaş ekmeğin çapına uygun bir tavada zeytinyağ ile sırasıyla mantar, soğan ve biberler eklenerek kavrulur.
  2. Yumurtalar çırpılıp içine kavrulan sebzeler ve doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
  3. Bu karışım sebzelerin kavrulduğu tavaya alınır. Altı kısılıp üzerine lavaş serilir ve kapağı kapatılır.
  4. Birkaç dakika sonra spatula ile yumurtasının pişip pişmediği denetim edilir.
  5. Piştiyse karşıt çevirilerek tabağa alınır ve ortasına istek edilen gereçler konarak dürüm yapılır.
  6. İstenen boyuta küçültülerek paket yapılır. Böylelikle tüm kahvaltıyı pratik bir paket olarak taşımak mümkün 😊.

Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu