Yemek Tarifleri
Yumurtalı Lavaş Dürüm

Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
1 lavaş ekmeği için:
- Yarım yeşil biber
- Küçük bir kuru soğan
- Yarım al biber
- 3 adet mantar
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
İçine sarmak üzere kahvaltılık gereçler;
- Peynir
- Zeytin
- Ceviz vs
Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeler incecik doğranıp lavaş ekmeğin çapına uygun bir tavada zeytinyağ ile sırasıyla mantar, soğan ve biberler eklenerek kavrulur.
- Yumurtalar çırpılıp içine kavrulan sebzeler ve doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
- Bu karışım sebzelerin kavrulduğu tavaya alınır. Altı kısılıp üzerine lavaş serilir ve kapağı kapatılır.
- Birkaç dakika sonra spatula ile yumurtasının pişip pişmediği denetim edilir.
- Piştiyse karşıt çevirilerek tabağa alınır ve ortasına istek edilen gereçler konarak dürüm yapılır.
- İstenen boyuta küçültülerek paket yapılır. Böylelikle tüm kahvaltıyı pratik bir paket olarak taşımak mümkün 😊.
Yumurtalı Lavaş Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın