Yemek Tarifleri
Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır

Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 1 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı fındık kreması
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle baklava yufkasını poşetinden çıkarın.
- Üzerini mutfak örtüsü ile kapatın ve kullanacağız adet sayısına nazaran yufkanın üzerini açarak kullanın yufkanın üzerini kapatmaz isek yufkalar kurur ve 1 adet tezgaha yufka serin.
- Ardından üzerine 1 yemek kaşığı tahin gezdirin.
- Ardından 1 tatlı kaşığı fındık kreması sürün ve 1 silme tatlı kaşığı toz şeker serpin.
- En son üzerine ceviz gezdirin ve rulo biçiminde sarın. Kendi etrafında çevirin. Açılmaması için köşesine kürdan batırın.
- En son üzerine yağ sürün.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25 dakika denetimli üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ardından her bir kürdanları ruloların üzerlerinden çıkarın ve servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏 🌸.
Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın