Yemek Tarifleri

Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır

Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı fındık kreması
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle baklava yufkasını poşetinden çıkarın.
  2. Üzerini mutfak örtüsü ile kapatın ve kullanacağız adet sayısına nazaran yufkanın üzerini açarak kullanın yufkanın üzerini kapatmaz isek yufkalar kurur ve 1 adet tezgaha yufka serin.
  3. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı tahin gezdirin.
  4. Ardından 1 tatlı kaşığı fındık kreması sürün ve 1 silme tatlı kaşığı toz şeker serpin.
  5. En son üzerine ceviz gezdirin ve rulo biçiminde sarın. Kendi etrafında çevirin. Açılmaması için köşesine kürdan batırın.
  6. En son üzerine yağ sürün.
  7. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25 dakika denetimli üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Ardından her bir kürdanları ruloların üzerlerinden çıkarın ve servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏 🌸.

Yufkalı Tahinli Fındık Kremalı Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu