Yemek Tarifleri

Yufka Böreği Kıymalı, Mercimekli

Yufka Böreği Kıymalı, Mercimekli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yaprak yufka
  • Haşlanmış yeşil mercimek
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet havuç rendesi
  • 1 baş soğan
  • Baharat
  • Tuz
  • Yumurta sarısı (üzerine)

İçine sürmek için;

  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 kaşık sıvı yağ

Yufka Böreği Kıymalı, Mercimekli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yufkaları dörde bölüyoruz. Üzerine sürmek için süt, un, sirke, sıvı yağ uygun bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir hale getiriyoruz.
  2. Bir baş soğanı biraz yağ ile kavurup üzerine kıyma havuç mercimeği ekliyoruz iç harcımızı hazırlıyoruz baharat ve tuz ekleyip soğutuyoruz.
  3. Yufkaların üzerine hazırladığımız harçtan sürüp kenarlarını iç harcı yerleştirip rulo yapıyoruz, uygun bir tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  4. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ❤️

Yufka Böreği Kıymalı, Mercimekli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu