Yemek Tarifleri

Yoğurtlu Pide Kebabı

Yoğurtlu Pide Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet taş fırın pidesi
  • 1 kase çırpılmış süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase didiklenmiş tavuk
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • İsteğe bağlı öteki sevdiğiniz baharatlar

Pideyi ıslatmak için;

  • Kaynar tavuk suyu

Yoğurtlu Pide Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuğunuzu haşlayalım yahut buzluğumuzda tavuk suyumuz varsa çıkartalım.
  2. Kare kare pidelerimizi doğrayalım, derin bir kap içerisinde kaynar tavuk suyuyla ıslatacağız.
  3. Süzme yoğurdu su ek ederek çırpalım içerisine tuz ve dövülmüş sarımsaklarıda ekleyip kenara alalım.
  4. Salçayı kavurup üzerine az ölçüde su döküp kıvamını açalım.
  5. Tavuklarımızı didikleyelim.
  6. Pideleri ıslatalım üzerine sırasıyla süzme yoğurt, didiklenmiş tavuk, salça ve baharatlarımızı ekleyip servis edelim.

Hızlı bir biçimde yapılıp tüketilmesini öneririm ıslanan pideler bekledikçe hamur oluyor.

Memleketimin hoş tanımlarından birisidir kesinlikle denemenizi tavsiye ederim sevgiyle kalın ?.

Yoğurtlu Pide Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu