Yemek Tarifleri

Yoğurtlu Bulgur Topları

Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı İçin Malzemeler

️Bulgur topları için;

  • ️1 su bardağı köftelik bulgur (bardak başı 200ml)
  • ️3 yemek kaşığı irmik
  • ️1 bardak sıcak su
  • ️2 yemek kaşığı dolusu un
  • ️1 adet yumurta
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

️Yoğurt için;

  • ️6 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 diş ezilmiş sarımsak
  • ️Küçük demet doğranmış maydanoz
  • ️1 tatlı kaşığı tuz

️Üzerini için sos için;

  • ️2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı biber tozu

Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulgur ve irmiği bir kaseye alıp, bir bardak sıcak su ile güzelce karıştırın. 20 dakika bekletin. 20 dakika sonra bulgur topları için tüm gereçleri bir kaseye alıp elinizle yeterlice yoğurun.
  2. Ellerinizi suyla ıslatıp küçük toplar yuvarlayın.
  3. Bir tencerede yaklaşık 2 litre suyu kaynatın. Yuvarladığınız topları yavaş yavaş tencereye koyun ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  4. Yoğurt, maydanoz ve diş sarımsağı bir kapta karıştırın. Tuz ile tatlandırın. Tereyağını tavada eritip 1 yemek kaşığı toz biberi ekleyip karıştırın.
  5. Pişen topları sudan çıkarıp soğutun. Artık yoğurdu topların üzerine yayın ve sosu üzerinde gezdirin.

Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu