Yemek Tarifleri
Yoğurtlu Bulgur Topları

Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı İçin Malzemeler
️Bulgur topları için;
- ️1 su bardağı köftelik bulgur (bardak başı 200ml)
- ️3 yemek kaşığı irmik
- ️1 bardak sıcak su
- ️2 yemek kaşığı dolusu un
- ️1 adet yumurta
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
️Yoğurt için;
- ️6 yemek kaşığı yoğurt
- ️1 diş ezilmiş sarımsak
- ️Küçük demet doğranmış maydanoz
- ️1 tatlı kaşığı tuz
️Üzerini için sos için;
- ️2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı biber tozu
Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur ve irmiği bir kaseye alıp, bir bardak sıcak su ile güzelce karıştırın. 20 dakika bekletin. 20 dakika sonra bulgur topları için tüm gereçleri bir kaseye alıp elinizle yeterlice yoğurun.
- Ellerinizi suyla ıslatıp küçük toplar yuvarlayın.
- Bir tencerede yaklaşık 2 litre suyu kaynatın. Yuvarladığınız topları yavaş yavaş tencereye koyun ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Yoğurt, maydanoz ve diş sarımsağı bir kapta karıştırın. Tuz ile tatlandırın. Tereyağını tavada eritip 1 yemek kaşığı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Pişen topları sudan çıkarıp soğutun. Artık yoğurdu topların üzerine yayın ve sosu üzerinde gezdirin.
Yoğurtlu Bulgur Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













Cevap bırakın