Yemek Tarifleri

Yoğurtlu Arpa Şehriye Pilavı

Yoğurtlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 şişe salatalık turşusu
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 3 adet köz biber
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 kesim tavuk göğüs
  • Dere otu ince kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurtlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuğu tencereye üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim.
  2. Pişen tavuğu soğutup didikleyelim.
  3. Geniş bir kaba tuşu köz biber küçük küçük doğrayıp karıştıralım.
  4. Üzerine mısır ,dere otu, yoğurt ,mayonez, tavuk bütün gereçleri ek edelim.
  5. Tavaya yağları koyup şehriyeyi yakmadan hoş kavuralım.
  6. 3 su bardağı su ve tuzu ek edip pişirelim.
  7. Pişmiş olan şehriyenin üzerine pak bir bez yada kağıt havlu kapatarak biraz dinlendirelim.
  8. Dinlenmiş olan pilavı karıştıralım ve öbür materyalle buluşturalım. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu