Yemek Tarifleri
Yoğurt Tanımı

Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo çiğ süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt mayası (bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz)
Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü bir tencereye döküyoruz. Orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayan sütümüzün altını kısarak 20 dakika daha pişiriyoruz.
- Kaynattığımuz sütümüzün altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuma süreci ne sıcak ne soğuk halinde olucak (ılık) mayalama için bu kıymetlidir.
- Ilık olan sütümüzün içine 2 yahut 3 yemek kağışı yoğurt mayamızı ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Ben tencerede yaptım siz isterseniz kapaklı borcama yada kavanoza yapabilirsiniz.
- Önceden 3 dakika ısıttıgım ve kapattığım 160 derece fırınıma koyuyorum. Sonra tenceremin ağzı acık biçimde fırınımın kapağını kapatıyorum. Bu süreçten sonra fırının kapağı 6 saat boyunca hiç açılmayacak.
- Saatımiz dolduktan sonra yoğurtlarımızı alıp üzerlerine bir modül havlu kagıt koyuyorum. İçinde oluşucak sularını çeksin diye hemde acıma süreci olmasın diye.
- Kapaklarını kapatıp buzdolabına alıyorum. Dinlenen ve soguyan yogurdumuz hazır afiyet olsun….
Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın