Yemek Tarifleri

Yoğurt Tanımı

Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo çiğ süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt mayası (bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz)

Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sütümüzü bir tencereye döküyoruz. Orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya başlayan sütümüzün altını kısarak 20 dakika daha pişiriyoruz.
  3. Kaynattığımuz sütümüzün altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuma süreci ne sıcak ne soğuk halinde olucak (ılık) mayalama için bu kıymetlidir.
  5. Ilık olan sütümüzün içine 2 yahut 3 yemek kağışı yoğurt mayamızı ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Ben tencerede yaptım siz isterseniz kapaklı borcama yada kavanoza yapabilirsiniz.
  6. Önceden 3 dakika ısıttıgım ve kapattığım 160 derece fırınıma koyuyorum. Sonra tenceremin ağzı acık biçimde fırınımın kapağını kapatıyorum. Bu süreçten sonra fırının kapağı 6 saat boyunca hiç açılmayacak.
  7. Saatımiz dolduktan sonra yoğurtlarımızı alıp üzerlerine bir modül havlu kagıt koyuyorum. İçinde oluşucak sularını çeksin diye hemde acıma süreci olmasın diye.
  8. Kapaklarını kapatıp buzdolabına alıyorum. Dinlenen ve soguyan yogurdumuz hazır afiyet olsun….

Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu