Yemek Tarifleri

Yeşil Mercimekli Pırasalı Havuçlu Gül Böreği

Yeşil Mercimekli Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 kg yufka
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurtanın beyazı içine

Üzeri için

  • Yumurtanın sarısı
  • Çörekotu

Yeşil Mercimekli Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak havuçların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  2. Tencereye bir çay bardağı sıvı yağını koyalım.
  3. Pırasamızı ince ince doğrayalım tencereye koyalım.
  4. Üzerine ise rendelediğimiz havucu ek edelim.
  5. Tuz, şeker ve karabiberi ekledikten sonra pişirelim.
  6. Pişen pırasamızı kenara koyalım.
  7. Soğuması için üzerine haşlamış olduğumuz bir su bardağı yeşil mercimek ilave edelim.
  8. Bir bardak süt sıvı yağ kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt yumurtanın beyazı uygun bir kapta karıştıralım.
  9. Yufkaları tezgaha koyalım hazırladığımız sosu bir kepçe olacak halde yufkanın üzerine sürelim.
  10. Ortadan ikiye bölelim her iki tarafı da ikiye katlayalım uzun bir formda 3 yemek kaşığı iç harcımızdan koyalım.
  11. Saralım içten dışa hakikat kıvıralım görsel paylaşacağım.
  12. Tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısı sürelim.
  13. Susam ve çörek otu serpelim.
  14. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet şifa olsun????.

Yeşil Mercimekli Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu