Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı)
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane orya uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı silme biber salçası
- Tuz
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 2 litre sıcak su
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye yıkanmış mercimeğimizi koyup üzeri geçene kadar orta ateşte pişirelim.
- Pişen mercimeğimizi süzelim.
- Tenceremize yağımızı alıp ateşe koyalım, doğranmış soğanımızı ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişene kadar orta ara karıştırıp kapağını kapatalım.
- Pişen soğanımızın içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Daha sonra baharatları, ezmiş olduğumuz sarımsağımızı da ekleyip birkaç dakika kavurup kaynar suyumuzu ekleyelim .
- 10 dakika suyumuz kaynadıktan sonra yeşil mercimeğimizi ekliyelim.
- Orta ateşte kapağı kapalı bir halde kaynatalım.
- Kıvam alınca eriştemizi tencereye alalım, kapağını kapatalım .
- Eriştelerde pişince çorbamız hazır bi 10 dakika beklettikten sonra limonla servis yapalım.
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın