Yemek Tarifleri

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı)

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane orya uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı silme biber salçası
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 litre sıcak su

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir tencereye yıkanmış mercimeğimizi koyup üzeri geçene kadar orta ateşte pişirelim.
  2. Pişen mercimeğimizi süzelim.
  3. Tenceremize yağımızı alıp ateşe koyalım, doğranmış soğanımızı ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişene kadar orta ara karıştırıp kapağını kapatalım.
  4. Pişen soğanımızın içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  5. Daha sonra baharatları, ezmiş olduğumuz sarımsağımızı da ekleyip birkaç dakika kavurup kaynar suyumuzu ekleyelim .
  6. 10 dakika suyumuz kaynadıktan sonra yeşil mercimeğimizi ekliyelim.
  7. Orta ateşte kapağı kapalı bir halde kaynatalım.
  8. Kıvam alınca eriştemizi tencereye alalım, kapağını kapatalım .
  9. Eriştelerde pişince çorbamız hazır bi 10 dakika beklettikten sonra limonla servis yapalım.

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Kesme Aşı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu