Yemek Tarifleri

Yeşil Mercimek Keki (Tuzlu)

Yeşil Mercimek Keki (Tuzlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 kaşık siyez unu (İsteğe bağlı)
  • Kurutulmuş dere otu
  • Çörek otu
  • Lor peyniri
  • Arzuya nazaran keten tohumu, chia tohumu

Yeşil Mercimek Keki (Tuzlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 su bardağı yeşil mercimeği geceden sıcak su ile ıslatıyoruz.
  2. Rondoya mercimeği ve öteki gereçleri ekleyip çekiyoruz.
  3. Yağlı kağıt serilmis orta uzunluk borcama yayıyoruz.
  4. Üzerine dilerseniz çörek otu, susam vs ekleyebilirsiniz.
  5. 170 derecede 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Yeşil Mercimek Keki (Tuzlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu