Yemek Tarifleri

Yeşil Biberli Sos

Yeşil Biberli Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • Yarım kilo yeşil biber
  • 1 kilo kapya biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yeşil Biberli Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Sizlere çok hoş bir tanım ile geldim. İster kahvaltıya isterseniz meze isterseniz de kısırın yancısı olarak yenilebilecek bir lezzet çabucak tarife geçelim.

  1. Domatesleri soymadan rondodan geçirdim. İsterseniz soyada bilirsiniz. Size kalmış yeşil ve kapya biberlerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirdim.
  2. Domateslerin üzerine ek ettim. 30 dk kaynatıp içine sarımsağını,tuzunu, zeytinyağını koyup 15-20 dk kadar kaynattım.
  3. Ocakta kaynarken küçük kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp zıt çevirdim. 2-3 gün bu formda beklettim. Daha sonra sosumuz hazır.

Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.

Not: hicran_kitchen instagram sayfamda günlük menü fikirleri ile karşınızdayım sayfama beklerim.

Yeşil Biberli Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu