Yemek Tarifleri

Yedikçe Yediren Fındıklı Küçük Kurabiye

Yedikçe Yediren Fındıklı Küçük Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (Margarin)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş fındık (Kavrulmuş tercih ettim)
  • 1.5 su bardağı kadar un
  • Pudra şekeri

Yedikçe Yediren Fındıklı Küçük Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığına gelen katı yağ üzerine şeker ve çekilmiş fındık eklenir ve karıştırılır.
  2. Un denetimli olarak yavaş yavaş eklenir, kâfi gelirse un eklemeyebilir yahut az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
  3. Hamurdan ufak kesimler koparıp yuvarlak biçim verelim, kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. 175° fırında 20-25 dakika denetimli pişirelim.
  5. Üstlerinin kızarmasını ya da çatlamasını beklemeyin.
  6. Fırından çıkartılan kurabiyeler sıcağıyla pudra şekerine batırılır, her yeri bulanır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Yedikçe Yediren Fındıklı Küçük Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu