Yemek Tarifleri

Yayla Çorbası Anında Hazır Nefis

Yayla Çorbası Anında Hazır Nefis Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç (Çay bardağı 80 ml)
  • 3 su bardağı su (Su bardağı 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk su

Üzerinin sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane

Yayla Çorbası Anında Hazır Nefis Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçleri yıkayıp tencereye alın ve 3 su bardağı su ekleyin.
  2. Pirinçler yumuşak olana kadar pişirin.
  3. Karıştırma kabına yoğurt, yumurta sarısı,un, soğuk su alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Çorbanın suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırın.
  5. Terbiyeyi ve tuzu tencereye ekleyip karıştırın.
  6. Beş dakika pişirip tencerenin altını kapatın.
  7. Üzeri için ısıtılmış tavada tereyağı eritin ve ocağı kapatın.
  8. Kuru nane, pul biber ekleyip karıştırın.
  9. Sosu çorbaya ekleyin ve karıştırın. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun ????.

Yayla Çorbası Anında Hazır Nefis Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu