Yemek Tarifleri

Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Kremşanti

Arası için;

  • Muz
  • Damla çikolata

Üstü için;

  • Toz krem şanti
  • Gofret gül

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını iki kaba ayıralım. Şekerin yarısını yumurtaların aklarının olduğu kaba yarısını sarılarının olduğu kaba ekleyelim.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri çırpmaya başlayalım bu ortada sıcak suyu yavaşça ek ederek evvel düşük süratte sonra yüksek süratte rengi açılarak krema kıvamı alana kadar çırpalım.
  3. Ayrı bir yerde un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım, ❕eleme sürecini 3 sefer tekrarlayalım.
  4. Bu karışımı çırpmakta olduğumuz hamurumuza ekleyerek çırpma sürecini tamamlayalım.
  5. Diğer yandan 1 fiske tuz ve şekerin yarısını kattığımız yumurta aklarını da kremşanti kıvamını alana kadar çırpalım.
  6. Bu etaptan sonra çırpıcı kullanmıyoruz.
  7. Bir spatula yardımıyla şanti kıvamına gelen yumurta aklarını öbür karışımın içine 3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ❕Dikkatli olalım ki hamurumuzun köpüğü sönmesin.
  8. Kalıbımızın etrafına yağlı kağıdı serip içine hamurunu döküyoruz.
  9. Fırını evvelden 200°de ısıtalım pandispanya hamurunu fırına koyduğumuzda dereceyi 150 dereceye düşürebiliriz bu fırının modeline nazaran değişebilir. Ben alt üst ayarda yaklaşık 50, 55 dakikada pişirdim.
  10. Fırından çıkarınca bir tel ızgara üzerine karşıt çevirmeyi unutmayalım bu sönmesin önleyecektir.
  11. Krema için; süt, şeker ve unu tencereye ekleyip ocağa almadan topaklanmaması için karıştırıyoruz.
  12. Daha sonra ocağa karışımımızı alarak kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz pişen kremanın içine vanilya mızı koyup soğumaya bırakıyoruz.
  13. Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Pandispanyamız ve kremamız birleşmeye hazır.
  14. Her katına krema, muz ve damla çikolata koyuyoruz. Krema ile kaplayıp süslüyoruz. Afiyet olsun🍀

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu