Yemek Tarifleri
Yaş Pasta
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Kremşanti
Arası için;
- Muz
- Damla çikolata
Üstü için;
- Toz krem şanti
- Gofret gül
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını iki kaba ayıralım. Şekerin yarısını yumurtaların aklarının olduğu kaba yarısını sarılarının olduğu kaba ekleyelim.
- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpmaya başlayalım bu ortada sıcak suyu yavaşça ek ederek evvel düşük süratte sonra yüksek süratte rengi açılarak krema kıvamı alana kadar çırpalım.
- Ayrı bir yerde un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım, ❕eleme sürecini 3 sefer tekrarlayalım.
- Bu karışımı çırpmakta olduğumuz hamurumuza ekleyerek çırpma sürecini tamamlayalım.
- Diğer yandan 1 fiske tuz ve şekerin yarısını kattığımız yumurta aklarını da kremşanti kıvamını alana kadar çırpalım.
- Bu etaptan sonra çırpıcı kullanmıyoruz.
- Bir spatula yardımıyla şanti kıvamına gelen yumurta aklarını öbür karışımın içine 3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ❕Dikkatli olalım ki hamurumuzun köpüğü sönmesin.
- Kalıbımızın etrafına yağlı kağıdı serip içine hamurunu döküyoruz.
- Fırını evvelden 200°de ısıtalım pandispanya hamurunu fırına koyduğumuzda dereceyi 150 dereceye düşürebiliriz bu fırının modeline nazaran değişebilir. Ben alt üst ayarda yaklaşık 50, 55 dakikada pişirdim.
- Fırından çıkarınca bir tel ızgara üzerine karşıt çevirmeyi unutmayalım bu sönmesin önleyecektir.
- Krema için; süt, şeker ve unu tencereye ekleyip ocağa almadan topaklanmaması için karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağa karışımımızı alarak kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz pişen kremanın içine vanilya mızı koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Pandispanyamız ve kremamız birleşmeye hazır.
- Her katına krema, muz ve damla çikolata koyuyoruz. Krema ile kaplayıp süslüyoruz. Afiyet olsun🍀
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın