Yemek Tarifleri

Yalancı Su Böreği (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir)

Yalancı Su Böreği (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 3 şu bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kase çorba peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Yalancı Su Böreği (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yufkaları üst üste pişireceğiniz tepsinin boyutuna nazaran kenarlardan kesin. Kalan modüllerin yarısını birinci katına öbür yarısını ikince katına sereceğiz.
  2. Tepsimizi güzelce yağlayalım kestiğimiz üç kat yufkayı ve kenarlardan artan kesimlerin yarısını tepsiye dizelim.
  3. Lor ve ince kıyılmış maydanoz karışımını yufkaların üzerine serelim.
  4. Kenarlardan artan öteki parçalarıda peynirlerin üzerine serip en üste tepsi boyutunda kestiğimiz yufkaları serelim ve dilediğimiz boyutta keselim.
  5. Yumurta, sıvı yağ ve sütü mikserle çırpalım ve tepsinin her yerine eşit ölçüde gelecek halde dökelim. En az iki saat bu biçimde dinlendirelim. İsterseniz akşamdan hazırlayıp sabahta pişirebilirsiniz.
  6. 190 derece fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Birinci 20 dakika piştikten sonra üzerini biraz yağlarsanız daha hoş kızarır ve parlak olur. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun?

Yalancı Su Böreği (Akşamdan Hazırla Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu