Yemek Tarifleri

Yağlı Kıl Biber Turşusu

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 kg kavanoz için;

  • 2 kg kıl biber
  • 20 adet cin biberi
  • 3 baş sarımsak

Her kavanoz için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1/5yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker kavanozun yarısını geçecek formda tatlı içme suyu.

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberler saplarından ayrılıp güzelce yıkanır ve dilediğiniz boyutta doğranır.
  2. Sarımsakların kabukları soyulur minik minik doğranır.
  3. Biberler ve sarımsaklar kavanozlara doldurulur üzerine sırasıyla materyaller eklenir, son olarak suyu ek edilir kapaklarını kapatıp aykırı çevirin.
  4. Gün içinde gelip gitgide kavanozu çalkalayın 7-8 gün içerisinde turşunuz hazır. Bu ölçüden toplamda 7 adet kavanoz çıkıyor. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ?.

Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu