Yemek Tarifleri
Yağlı Kapya Biber Turşusu
Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet kapya biber (2 kilo)
- Yarım baş sarımsak
- Maydonoz
- Çeyrek su bardağı sirke
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberlerin saplarını koparıp çekirdeklerini temizliyoruz.
- Güzelce yıkadıktan sonra fırında yada mangalda közlüyoruz.
- İri iri doğrayıp üzerine kıyılmış maydonoz,yağ,sirke,tuz,şeker ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz.
- Kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıyoruz. Ocakta su dolu tencerede aykırı bi biçimde kaynatıyoruz.
- 5 dakika sonra ağızlarını sıkıca bez yardımı ile kapatıyoruz.
1 hafta sonra yiyebilirsiniz. Serin yerde uzun mühlet saklayabilirsiniz.
Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın