Yemek Tarifleri

Yağlı Kapya Biber Turşusu

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet kapya biber (2 kilo)
  • Yarım baş sarımsak
  • Maydonoz
  • Çeyrek su bardağı sirke
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberlerin saplarını koparıp çekirdeklerini temizliyoruz.
  2. Güzelce yıkadıktan sonra fırında yada mangalda közlüyoruz.
  3. İri iri doğrayıp üzerine kıyılmış maydonoz,yağ,sirke,tuz,şeker ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz.
  4. Kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıyoruz. Ocakta su dolu tencerede aykırı bi biçimde kaynatıyoruz.
  5. 5 dakika sonra ağızlarını sıkıca bez yardımı ile kapatıyoruz.

1 hafta sonra yiyebilirsiniz. Serin yerde uzun mühlet saklayabilirsiniz.

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu