Yemek Tarifleri
Yağlı Gözleme (Tel Tel Ayrılan)

Yağlı Gözleme (Tel Tel Ayrılan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 6 su bardağı + 2 yemek kaşığı denetimli un (Unun ölçüsü unun kalitesine ve bardak ayarına nazaran değişir azaltılıp çoğaltılabilir)
- 2 tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için
- 200 gram tereyağı
Yağlı Gözleme (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabınızın içine ılık suyu ,ılık sütü ,tuzu koyunuz ununu yavaş yavaş denetimli bir formda koyunuz elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra 8 bezeye ayırınız.
- Üstünü kapatıp 30 dakika kadar dinlendiriniz.
- Bezelerin her birini teker teker açabildiğiniz kadar açınız çok rahat açılıyor.
- Sonra her tarafına gelecek halde eritilmiş tereyağı sürünüz.
- Resimde görüldüğü halde evvel bir tarafını ortaya hakikat katlayınız sonra başka tarafını üstüne gelecek biçimde katlayınız tekrar tereği sürünüz ve 3 sefer katlayınız.
- Her birine birebir süreci yapınız ve tepsiye dizip üzerine bir bez örtünüz. Daha sonra hamurları tek tek elinizle hafif üstüne bastırarak pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açınız merdaneye gerek kalmadan çok kolay açılıyor.
- Tavayı hafif yağlayınız ve orta ateşte çevire çevire pişiriniz.
Yağlı Gözleme (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın