Yemek Tarifleri

Yağlı Çörek

Yağlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo un
  • Yarım yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar sıcak su

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Yağlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Unu ,mayayı,tuzu karıştırıp yavaş yavaş su ek ediyoruz.Yumuşak bir hamur olacak.
  2. Üzerini örtüp mayası gelmesi bekliyoruz.
  3. Mayası geldikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz .
  4. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp bezeleri 20 cm büyüklüğünde açıyoruz .
  5. Aynı formda diğerlerinide açılıyoruz.
  6. Sonra açılan bezeleri ortalarına yağ sürerek açılan üçerli bezeyi yağlayıp üst üste koyup katlıyoruz.
  7. Hepsi tıpkı formda yapıldıktan sonra tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sürülerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz herkese afiyet olsun.

Yağlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu