Yemek Tarifleri
Yağlı Çörek

Yağlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo un
- Yarım yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar sıcak su
Aralarına sürmek için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Yağlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu ,mayayı,tuzu karıştırıp yavaş yavaş su ek ediyoruz.Yumuşak bir hamur olacak.
- Üzerini örtüp mayası gelmesi bekliyoruz.
- Mayası geldikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz .
- Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp bezeleri 20 cm büyüklüğünde açıyoruz .
- Aynı formda diğerlerinide açılıyoruz.
- Sonra açılan bezeleri ortalarına yağ sürerek açılan üçerli bezeyi yağlayıp üst üste koyup katlıyoruz.
- Hepsi tıpkı formda yapıldıktan sonra tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sürülerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz herkese afiyet olsun.
Yağlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın