Yemek Tarifleri

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıl biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 7-8 domates
  • 8-9 diş sarımsak

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar ,Kış için yağlı biber tanımımı denemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı kullanmak istemezseniz olağan sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

  1. Öncelikle biberlerimizi yıkayıp başlarını kesip, küçükse ikiye büyükse üçe bölüyoruz.
  2. Domateslerimizi soyup minik minik doğruyoruz. İsteyen rondodan da geçirebilir.
  3. Tencereye yağı suyu sirkeyi ve tuzu alıp kaynamasını bekliyoruz.
  4. Kaynayan karışıma evvel biberleri ekleyip üç dört dakika karıştırıyoruz.
  5. Sonra domates ve sarmısaklari ekliyoruz. Beş dakika da bu türlü kaynatıyoruz.
  6. Kaynayan tursumuzu kavanozlara hisse edip kaynar suda beklettiğimiz kapaklarını kapatıp aykırı çeviriyoruz.
  7. Bir gün bu biçimde bekletip serin bir yere kaldırıyoruz. Afiyet olsun.

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu