Yemek Tarifleri
Yağlı Biber Turşusu
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıl biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 7-8 domates
- 8-9 diş sarımsak
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ,Kış için yağlı biber tanımımı denemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı kullanmak istemezseniz olağan sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
- Öncelikle biberlerimizi yıkayıp başlarını kesip, küçükse ikiye büyükse üçe bölüyoruz.
- Domateslerimizi soyup minik minik doğruyoruz. İsteyen rondodan da geçirebilir.
- Tencereye yağı suyu sirkeyi ve tuzu alıp kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan karışıma evvel biberleri ekleyip üç dört dakika karıştırıyoruz.
- Sonra domates ve sarmısaklari ekliyoruz. Beş dakika da bu türlü kaynatıyoruz.
- Kaynayan tursumuzu kavanozlara hisse edip kaynar suda beklettiğimiz kapaklarını kapatıp aykırı çeviriyoruz.
- Bir gün bu biçimde bekletip serin bir yere kaldırıyoruz. Afiyet olsun.
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın