Yemek Tarifleri

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla sirke
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 baş sarımsak
  • 3 domates
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberlerimizin sap ve üç kısımlarını kesiyoruz.
  2. Biberlerin uzunluklarına nazaran 2 yada 3 kesime bölüyoruz.
  3. Tencereye sirke, zeytinyağ, su ve kaya tuzunu koyup kaynatıyoruz.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra iri olarak doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.
  5. Biberleri ek ediyoruz ve rengi değişene kadar pişiriyoruz.
  6. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve çok küçük olmayacak formda küp küp doğruyoruz. Rengi değişen biberlerin üzerine ekliyoruz.
  7. Domatesleri eritmeden 5-10 dakika kadar kaynatıyoruz. Altını kapatır kapatmaz çabucak kavanozlara ek ediyoruz.

Kapakların kaynamış ve yeni olması kıymetli.

?domatesli yağlı biber turşumuz hazır. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ?.

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu