Yemek Tarifleri

Üzümlü Kurabiye

Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket teremyağ
  • 1 su bardağı susuz yerinden yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 su bardağı un (kontrollü bir formda hafif yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı birazcık iri kıyılmış ceviz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Geniş bir kaba un hariç bütün gereçleri koyup yoğuralım.
  2. Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim.
  3. Küçük modüller koparıp elimizle yuvarlayalım .
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim .
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif pemleşene kadar pişirelim afiyet olsun.

Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu