Yemek Tarifleri

Un Kurabiyesi Tanımı

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığı nda beklettiğimiz 250 gram tereyağımızı sıvı yağımızla birleştirip güzelce krema haline gelene kadar yeterlice karıştıralım elimizle.
  2. Daha sonra yavaş yavaş pudra şekerimizi, mısır nişastamızı ve unumuzu ekleyip uygunca yoğuralım.
  3. Hamur elimizi bırakana kadar yoğurmaya devam edelim, herkezin unu farklı olabilir kalitesine nazaran o yüzden azar azar denetimli formda unu ekleyin.Hamurumuzun kıvamı yumuşak olmalı.
  4. Hamurumuzu yoğurma süreci bittikten sonra,hamurumuzdan kesimler halinde koparıp uzunlamasına biçim verelim.
  5. Ardından üzerine çatal yardımıyla çizikler atalım.
  6. Daha sonra bıçak yardımı ile üç parmak genişliğinde olucak biçimde kesip ayıralım ve tepsimize koyalım hepsini.
  7. Son olarak da 160° evvelden ısınmış fırına koyalım pembeleşme olmasına yakın alalım fırından,daha sonra soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeri dökebilirsiniz üstüne?.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu