Yemek Tarifleri

Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 klasik türk kahvesi fincanı tahin

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak süt şerbetini hazırlayın şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Helva için; tereyağı derin bir tavaya alıp eritin üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın evvel 1 bardak un ekleyip yedirin sonra kalan 1 bardak unu da ekleyip güzelce kısık ateşte kavurun.
  3. İstediğiniz renge ve kıvama geldikten sonra şerbeti yavaş yavaş ek edin birinci etapta sütün içinde yüzecek korkmayın eze eze karıştırın.
  4. Sütünü büsbütün çektikten sonra ocağın altını kapatın ve tahin ekleyip tekrardan karıştırın, sonra süsleyip servis edin. Afiyet olsun ????

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu