Yemek Tarifleri

Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır

Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker tepeleme
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp, karıştıralım yavaş yavaş un ek edip, yoğuralım unu denetimli ekleyelim, markasına nazaran ölçüsü değişiklik gösterebilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Yağlı kağıt üzerine alıp, merdane ile yarım santim kalınlığında açalım, istediğimiz kalıpla haller çıkaralım ben tırtıklı kesici kullandım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 17-18 dakika pişirelim. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu