Yemek Tarifleri
Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır

Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker tepeleme
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp, karıştıralım yavaş yavaş un ek edip, yoğuralım unu denetimli ekleyelim, markasına nazaran ölçüsü değişiklik gösterebilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt üzerine alıp, merdane ile yarım santim kalınlığında açalım, istediğimiz kalıpla haller çıkaralım ben tırtıklı kesici kullandım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 17-18 dakika pişirelim. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye kıyır kıyır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın