Yemek Tarifleri

Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörekotu vsusam karışımı

Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına tüm malzemeyi alın. Unu 4 su bardağından sonra denetimli ekleyin. Hamuru güzelce yoğurun ve ele yapışmayan kıvam elde edin. Çok yumuşak ya da çok sert bir hamur olmamasına dikkat edin.
  2. Hamuru un serpili tezgaha alıp evvel elinizle sonra da merdaneyle nazikçe açın. Ortalama 2cm kalınlığında açmanız kâfi.
  3. Açtığınız hamuru ister biçimli aparatla ister bıçakla en ve boylamasına çubuk formunda kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt üzerine dizin.
  4. Üzeri için; çörekotu ve susam hariç öbür gereçleri karıştırıp güzelce sürün ve en sonra çörekotu & susam karışımını serpiştirin.
  5. Önceden ısınmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ?

Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu