Yemek Tarifleri
Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Çörekotu vsusam karışımı
Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tüm malzemeyi alın. Unu 4 su bardağından sonra denetimli ekleyin. Hamuru güzelce yoğurun ve ele yapışmayan kıvam elde edin. Çok yumuşak ya da çok sert bir hamur olmamasına dikkat edin.
- Hamuru un serpili tezgaha alıp evvel elinizle sonra da merdaneyle nazikçe açın. Ortalama 2cm kalınlığında açmanız kâfi.
- Açtığınız hamuru ister biçimli aparatla ister bıçakla en ve boylamasına çubuk formunda kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt üzerine dizin.
- Üzeri için; çörekotu ve susam hariç öbür gereçleri karıştırıp güzelce sürün ve en sonra çörekotu & susam karışımını serpiştirin.
- Önceden ısınmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🤤
Tuzlu Çubuk Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın