Yemek Tarifleri
Turp Mezesi (Salatası)

Turp Mezesi (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük uzunluk kırmızı turp
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Turp Mezesi (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Turpları ince ince halkalar halinde doğrayıp uygun bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine ince ince doğranmış maydanozu ek edelim.
- Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
- Salatamızı karıştırdıktan sonra 7-8 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Turp Mezesi (Salatası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın