Yemek Tarifleri

Turp Mezesi (Salatası)

Turp Mezesi (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk kırmızı turp
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

Turp Mezesi (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Turpları ince ince halkalar halinde doğrayıp uygun bir kabın içerisine alalım.
  2. Üzerine ince ince doğranmış maydanozu ek edelim.
  3. Limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  4. Baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
  5. Salatamızı karıştırdıktan sonra 7-8 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Turp Mezesi (Salatası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu