Yemek Tarifleri

Tulumba (Çıtır Çıtır)

Tulumba (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • 4 tane yumurta

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • Yarım limon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tulumba (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbetini hazırlayınız 3 su bardağı şeker ,4 buçuk su bardağı suyu tencereye koyunuz ve şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.
  2. Sonra büsbütün soğuyuncaya kadar bekleyiz.
  3. Tavanızın içine suyu ,sıvı yağınışekeri ve tuzu koyunuz kaynayınca unu ek edip 4 -5 dakika kadar kısık ateşte pişiriniz.
  4. Sonra soğumaya bırakınız ,tamamen soğuyunca yumurtaları içine tek tek kırarak yediriniz.
  5. Sıkma torbasının ucuna duy takıp hamuru doldurunuz.
  6. Soğuk yağın içine istediğiniz büyüklükte sıkarak katıyız.
  7. Duylada elinizle bastırarakta yapabilirsiniz.
  8. Orta ateşte ortada hafif kısarak yavaş yavaş kızartınız.
  9. Kızaran tulumbaları yağdan çıkardığınız üzere çabucak soğuk şerbete atınız.
  10. 3 -4 dakika şerbette bekletip çıkarınız buzdolabına koyup soğuk servis yapınız afiyet olsun.

Tulumba (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu