Yemek Tarifleri

Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 6 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un (170 gr)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Karamel için;

  • 1.5 su bardağı şeker (250 g)
  • 2 su bardağı su ( 400 ml)
  • 2 tepeleme kaşığı nişasta (40 gr)

Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için 3’ünü bir tencereye al içerisindeki şeker eriyene kadar karıştır, şeker eriyince altını kapatalım ocağın lütfen kaynatmayalım.
  2. Karamel için şekeri yanmaz yapışmaz bir tencereye al karamel rengi alana kadar erit. 1 su bardağı suyunu ekle, ocağın altını kıs içerisindeki şeker eriyince 1 su bardağı suyu 2 yemek kaşığı nişasta ile karıştır ve kaynayan karışıma ekle çabucak kıvam alır, akabinde ocağın altını kapatıp orta ara karıştırarak soğut, oda sıcaklığına gelmesi kâfi.
  3. Krem şantiyi evvelce yapıyoruz ve dolaba atıyoruz soğuk olması kıymetli.
  4. Kek için yumurtalarınız kesinlikle oda ısısında olsun yumurtaların beyazını sarısını ayırın! bir damla dahil sarısıyla karışmasın, karıştırma kabınız kupkuru olsun, bir çimdik tuzla yumurta beyazını 1 dakika kadar yüksek periyotta çırpın akabinde toz şekeri yüksek periyotta 3 çeşitte yavaş yavaş yedirin, tıraş köpüğü kıvamında olsun, yumurta sarılarını ekle düşük dönemde yedir ????
    işimiz bitti mikserle ????
  5. Un, kabartma tozu ve valini bir kapta karıştır tahta kaşık ile yaparsan daha âlâ olur yumurtalı karışıma 3 cinste eleyerek ekle.
  6. Alttan üste yumurtalı karışımı söndürmeden tamamla fırın tepsisine yağlı kâğıt ser aksi çevirip daha düzgün görünmesini istiyorsan tabi, istemiyorsan tepsiye sıvı yağ sür hamuru gelişi hoş bir formda tepsine aktar spotula ile düzelt.
  7. Önceden ısıtılmış fanlı işlev 160 derece fırında 25-30 dk pişir.
  8. Kek fırından çıkıp oda ısısına geldiği vakit şerbeti ile buluştur???? ikisi de ılık olsun şerbetini büsbütün emdikten sonra krem şantisini sür ve son olarak karamel sosunu da ekleyip süsle, afiyet olsun ????

Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu