Yemek Tarifleri
Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye
Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Dün geceden ıslatılmış 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 kuzu kuyruğu
- Yarım kilo kuzu eti
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 kadar acı kuru biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toprak tenceremizi büyük ocakta ısıtalım ve içerisine kuş başı doğranmış etlerimizi koyup suyunu salıp çekene kadar bekletelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı etin üzerine ek edip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra salçamızı ve kuru acı biberimizi ek ederek kavurmaya devam edip suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyemizi ekleyerek 3-5 dakika daha kavrulalım.
- Üzerini 3-5 parmak geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatalım.
- 50-55 dakika orta ara denetim ederek kasık ateşte pişirelim.
- Pişmesine yakın baharatlarımızı ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edelim ve yemeğimiz hazır.
- Pişme mühleti fasülyemizin ve etimizin cinsine nazaran değişebilir benim fasülyem güç piştiği için biraz uzun pişirdim etlerim yumuşacık oldu fasülyem ağızda dağılır durumda idi. Afiyet olsun :).
Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın