Yemek Tarifleri

Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye

Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Dün geceden ıslatılmış 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kuzu kuyruğu
  • Yarım kilo kuzu eti
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 kadar acı kuru biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Toprak tenceremizi büyük ocakta ısıtalım ve içerisine kuş başı doğranmış etlerimizi koyup suyunu salıp çekene kadar bekletelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı etin üzerine ek edip kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra salçamızı ve kuru acı biberimizi ek ederek kavurmaya devam edip suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyemizi ekleyerek 3-5 dakika daha kavrulalım.
  4. Üzerini 3-5 parmak geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatalım.
  5. 50-55 dakika orta ara denetim ederek kasık ateşte pişirelim.
  6. Pişmesine yakın baharatlarımızı ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edelim ve yemeğimiz hazır.
  7. Pişme mühleti fasülyemizin ve etimizin cinsine nazaran değişebilir benim fasülyem güç piştiği için biraz uzun pişirdim etlerim yumuşacık oldu fasülyem ağızda dağılır durumda idi. Afiyet olsun :).

Toprak Tencerede (Güveçte) Kuyruk Yağlı Ve Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu