Yemek Tarifleri
Tırtıl Kurabiyesi

Tırtıl Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ ( oda ısısında )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 4,5 -5 su bardağı un (kontrollu formda unu kalitesinden ötürü az yahut çok alabilir)
Kakaolu için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Tırtıl Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kakao hariç tüm materyalleri güzelce karıştıralım.Hepsini güzelce birbirine yedirelim ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru yoğuralım. Ben 4,5 su bardağı undan sonra yani hâlâ hamur elime yapışıyorken hamuru 2 ye böldüm ve büyük olanına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip güzelce yoğurdum.
- Sade olanına da 2 -2,5 yemek kaşığı kadar un ekleyip, ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur yapalım.
- Tırtılları sıkacağımız tepsileri yağlı kağıt serip hazırlayalım.
- Tırtıl kalıbını sol elimize alıp, kalıbın içine hamur doldurup sağ baş parmağımızla içine bastırarak hamurdan tırtıl kurabiyeler çıkaralım.
- İstediğimiz uzunlukta tırtıllar çıkarınca elimizle bastırmayı bırakıp, içine tekrar hamur koyup tekrar çıkarmak suretiyle tırtılları yapıp bitirelim.
- Bu ölçüden 2,5 tepsi tırtıl kurabiye çıktı.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar azıcık pembeleşene kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
- Pişip soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri yada toz şeker serpip hazır hale getiriyoruz. Afiyetler olsun
Tırtıl Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın