Yemek Tarifleri

Tırtıl Kurabiyesi

Tırtıl Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ ( oda ısısında )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 4,5 -5 su bardağı un (kontrollu formda unu kalitesinden ötürü az yahut çok alabilir)

Kakaolu için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Tırtıl Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un ve kakao hariç tüm materyalleri güzelce karıştıralım.Hepsini güzelce birbirine yedirelim ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru yoğuralım. Ben 4,5 su bardağı undan sonra yani hâlâ hamur elime yapışıyorken hamuru 2 ye böldüm ve büyük olanına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip güzelce yoğurdum.
  2. Sade olanına da 2 -2,5 yemek kaşığı kadar un ekleyip, ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur yapalım.
  3. Tırtılları sıkacağımız tepsileri yağlı kağıt serip hazırlayalım.
  4. Tırtıl kalıbını sol elimize alıp, kalıbın içine hamur doldurup sağ baş parmağımızla içine bastırarak hamurdan tırtıl kurabiyeler çıkaralım.
  5. İstediğimiz uzunlukta tırtıllar çıkarınca elimizle bastırmayı bırakıp, içine tekrar hamur koyup tekrar çıkarmak suretiyle tırtılları yapıp bitirelim.
  6. Bu ölçüden 2,5 tepsi tırtıl kurabiye çıktı.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar azıcık pembeleşene kadar denetimli bir biçimde pişirelim.
  8. Pişip soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri yada toz şeker serpip hazır hale getiriyoruz. Afiyetler olsun

Tırtıl Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu