Yemek Tarifleri

Tiramisu Topları

Tiramisu Topları Tanımı İçin Malzemeler

Toplar için;

  • 200 gram kedidili
  • 150 gram labne
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu pudra şekeri
  • yarım çay bardağı kadar demlenmiş filtre kahve (granül kahve de olur)
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Muhallebisi için;

  • yarım litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Tiramisu Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Filtre kahve demlenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Küçük derin bir tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilya eklenir, uygunca karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.
  3. Muhallebi oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırılır, yeterlice soğuması gerekiyor. Servis öncesi krema ekleyip blenderdan geçirilir.
  4. Tiramisu topları için kedidili rondodan geçirilir. Uygun bir kâseye alınır.
  5. Soğuyan kahve, labne ve pudra şekeri eklenir güzelce yoğurulur.
  6. Küçük kesimler koparılıp yuvarlanır ve kakaoya bulanır.
  7. Yuvarlanmış toplar da buzdolabına kaldırılır en az 2 saat soğutulur.
  8. Servis basamağında muhallebiye krema eklenir ve blenderdan geçirilir, pürüzsüz bir kıvamı olması gerekiyor.
  9. Daha sonra kişi başı 3/4 tane tiramisu topu bir kâseye alınır. Üzerine muhallebi eklenir. En son kakao ile süslenir.

Not:Bu tanımdan 16 adet tiramisu topu elde ettim. Ramazanda favori tanımım oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????

Tiramisu Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu