Yemek Tarifleri

Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu (Üzerine 1-2 damla limon)
  • Aldığı kadar un

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 3 silme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • Kakao
  • Çilek (İsteğe bağlı)

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kekimiz için yumurta ve şekeri 5 dk çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağı sütü vanilyayı kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozunu döküp üzerine birkaç damla limon sıkıp bekliyoruz ve ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
  5. -kek pişerken muhallebiyi yapıyoruz.
  6. Bütün malzemeyi bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  7. – pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra çatalla kek üzerinde delikler açıp kekimizi hazırladığımız kahveli süt ile ıslatıyoruz.
  8. Soğuyan muhallebiyi kekimizin üzerine eşit ve pürüzsüz olacak formda yayıyoruz. (Eğer muhallebi de pütürlük olduysa blenderdan geçirelim)
  9. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip buzdolabında dinlendirdikten sonra istediğiniz üzere süsleyip servis edebiliriz. ????

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu