Yemek Tarifleri

Tereyağlı Nohutlu Pirinç Pilavı

Tereyağlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşık tuz

Tereyağlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Akşamdan ıslatttığımız nohutları ocağa alalım kaynamaya bırakalım.
  2. Pirinçleri yıkayalım süzgeçten süzerken bi kaç damla limon damlatırsak piştikten sonra beyaz kalmasını sağlarız.
  3. Yapışmaz bir teflon tercihim benim siz çelik tencerede de yapabilirsiniz ocağın orta genişlikte ki gözüne koyalım sıvı yağı koyalım ısınınca yağ pirinçleri ekleyelim.
  4. Yağın çok kızmaması lazım ısınması kâfi orta ateşte biraz kısıp içten dışa hakikat yumuşak hareketlerle tane tane birbirinden başka farklı dağılana kadar pirinç taneleri kavuralım.
  5. Tereyağını ekleyelim tavuk bulyonu 3 bardak kaynayan suyun içinde çözdürelim (tereyağın pirinçlere tat vermesi için suyunu koymadan ekliyorum ben).
  6. 3 bardak kaynamış bulyonlu suyu ekliyorum tuzunu ekliyorum orta ateşten azıcık daha kısarak kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  7. Suyunu çekmeden tahta bir kaşıkla alttan üste bir sefer karıştırıp kaynamış nohutları da ekliyorum.
  8. 3, 5 dakika daha pişiriyoruz.
  9. Pilavımız piştikten sonra pak bir örtüyle üstünü örtüp demlenmeye bırakıyoruz 15 dakika bu biçimde sarıp kenara alırsanız pilavın taneciklerinin şişip daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz dilerseniz üstüne tavuk eti de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ;).

Tereyağlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu