Yemek Tarifleri

Tereyağlı Açma

Tereyağlı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instat maya
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı ve pekmez

Arası için;

  • Tereyağı

Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, su ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ ,şeker ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Unu azar azar ekleyip çok katı bir hamur olmayacak formda 30 dakika boyunca yoğuruyoruz.
  4. Yoğurma sürecini bitirdikten sonra üzerini güzelce sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzu 20 eşit kesime bölüp her birinin üzerine tereyağı sürüp elimizle genişçe açıyoruz.
  6. Daha sonra dörde katlayıp tepside 10 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Sonra üzeri için hazırladığımız pekmez ve yumurta sarısını sürüp susam gezdirip 175 derece fırında alt üst ayarda 25 dakika boyunca pişiriyoruz.
  8. Fırından fırına fark olabilir denetimli pişirin lütfen 🙏🏻 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…🌸.

Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu