Yemek Tarifleri

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya sıvı yağ alalım. Tavukların uç kısımlarını kesip tavada önlü gerili 3-4 dakika kızartalım. Akabinde tabağa alalım.
  2. Aynı tavayı süzmeden küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. Havucun birini rendeleyip, oburunu ince halka doğrayıp tencereye alalım güzelce kavuralım (rengi için rendeliyorum)
  3. Sarımsak, tereyağ, baharatları ve tavukları ek edelim. 1 lt kadar sıcak su ekleyip tencereyi kapatalım.
  4. 20-25 dakika pişirip kapağını açalım. Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu kaseye alıp çırpalım. Topak kalmasın.
  5. Tencereden sıcak su ekleyip güzelce karıştıralım. Tencereye ek edilip yaklaşık 10 dakika bu biçimde pişirelim.

Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu