Yemek Tarifleri

Terbiyeli Sebzeli Gerdan Haşlama

Terbiyeli Sebzeli Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kuzu gerdan
  • 6 tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Etleri kapatacak kadar su
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı silme zerdeçal
  • Yarım çay bardağı su

Terbiyeli Sebzeli Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etleri düdüklü ye alalım.
  2. Üzerini kapatacak kadar su ekleyelim. ,defne yaprağı ve tane karabiberleri ekleyip,düdüklü kaynama sesi çıkardıktan sonra 30 dakika pişirelim (etler pişmiş olacak)Siz kendi tencerenizin pişirme vaktine nazaran pişirin.
  3. Patatesleri soyup uzunlamasına dörde bölelim.
  4. Havucu parmak formunda doğrayalım.
  5. Soğanı dörde bölelim,tuzunu ekleyip etlere ek edelim.
  6. Düdüklüyü tekrar kapatıp kaynama sesinden sonra 5 dakika sebzelerin pişmesi için kâfi oluyor. Sebzeler de pişince terbiyesi için.
  7. Un,limon suyu ve zerdeçalı bir kaseye alalım.
  8. İçine yarım çay bardağı su karıştırıp,haşlamanın içine ekleyip, 1-2 dakika kaynatıp altını kapatalım.
  9. İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. ❤️????

Terbiyeli Sebzeli Gerdan Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu