Yemek Tarifleri

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 su bardağı su

Terbiyesi için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta sarısı
  • Çeyrek limon suyu

Üzerine için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • Tuz

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye yağımızı koyup eritelim yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış patates ve havuç sarımsak ekleyip hafif kavurup suyunu ek edelim.
  2. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Ardından blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirelim.
  4. Terbiyesi için gerekli materyalleri güzelce çırpalım.
  5. Çorbadan bir iki kepçe terbiyesine ekleyip güzelce karıştırıp ılıklaştıralım ve çorbanın içine ek edip karıştıralım.
  6. Çorbanızın kıvamına nazaran sıcak su ek edebilirsiniz.
  7. Sosu için tereyağını ısıtalım baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  8. Çorbanın üzerine dökelim istediğiniz formda servis edebilirsiniz afiyet olsun ?.

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu