Yemek Tarifleri
Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 4 adet büyük uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ,havucu yağlarla birlikte koyup kavuralım.
- Ardından patatesi ek edip kavuralım. Çorbanın kıvamına nazaran bir suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım
- Diğer tarafda terbiyesi için gerekli materyalleri hazırlayalım. Pişmiş olan çorbayı blendırdan geçirelim.
- Terbiyeye birazcık koyarak ılıtalım ve karıştırarak çorbaya ek edelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Tavaya yağı koyup eritelim.
- Naneyi hafif yakalım.
- Ardında öbür baharatları ek edip en son çorbaya dökelim afiyet olsun.
Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın