Yemek Tarifleri

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 4 adet büyük uzunluk havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ,havucu yağlarla birlikte koyup kavuralım.
  2. Ardından patatesi ek edip kavuralım. Çorbanın kıvamına nazaran bir suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım
  3. Diğer tarafda terbiyesi için gerekli materyalleri hazırlayalım. Pişmiş olan çorbayı blendırdan geçirelim.
  4. Terbiyeye birazcık koyarak ılıtalım ve karıştırarak çorbaya ek edelim.
  5. Kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Tavaya yağı koyup eritelim.
  7. Naneyi hafif yakalım.
  8. Ardında öbür baharatları ek edip en son çorbaya dökelim afiyet olsun.

Terbiyeli Patatesli Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu